Korteknie Stuhlmacher
Architecten


Dijkhuis K
Dykehouse K


existing plot

existing plot

Locatie: polder 
Opdrachtgever: mr K 
Constructeur: Pieters Bouwtechniek Utrecht, Jaap Dijks 
Aannemer: n.t.b. 
Ontwerp: 2011 
Uitvoering: 2012 
Fotografie: n.t.b. 

Een eenvoudige woning voor een kunstminnende bewoner: in het huis worden tentoonstellingen georganiseerd en recepties gehouden. Het privédomein in het souterrain is klein en praktisch en ook geschikt voor een minder mobiele bewoner. De gevel verraadt het bijzondere karakter van het huis alleen als de gelegenheid erom vraagt.

 

Site: polder 
Client: mr K 
Structural engineer: Pieters Bouwtechniek Utrecht 
Contractor: to be determined 
Design: 2011 
Realisation: 2012 
Photography: to be determined 

A simple house for an art lover: the large living room serves as a gallery and offers space for guests. The private rooms in the basement are small and practical and are also suitable for less mobile inhabitants. On special occasions the mute façade opens up and reveals something about the house's specific nature.