Korteknie Stuhlmacher
Architecten


referenties, beoordelingen
references, clients' comments


Project: Huis Uitdam 
Opdrachtgever: private 
  
  
  
  
  

de opdrachtgevers, ongeveer drie maanden na de verhuizing:

 

‘In de auto terug na de allereerste bespreking van het schetsontwerp van ons toekomstige huis keken wij elkaar verbaasd aan: "Er is eigenlijk niet veel op aan te merken hè?" Zo precies had Rien Korteknie al onze vragen in het 'programma van eisen' beantwoord dat er van af dat moment alleen nog maar op detail niveau over gesproken is. Maar dat dan ook wel heel vaak en veel.

Wij zijn onder de indruk van de serieuze, niet ego-tripperige aandacht die wij van begin tot einde hebben gekregen. Voor ontwerpvragen maar ook als het saaie en technisch moeilijke berekeningen betrof: altijd rustig en to the point. Waar nodig met vergaderingen op de bouw en met honderden mails en telefoongesprekken.

 

Het resultaat past ons als een jas. Onze vraag was een modern maar niet schreeuwerig houten huis te maken, ruim, licht en hoog. Het huis is vrolijk en rustgevend, passend in het dorp en de omgeving met optimale ruimte voor het uitzicht en lange zichtlijnen binnen. Monumentaal zonder dikdoenerij. Vol met niet zichtbare duurzame installaties en mega geisoleerd. Met slimmigheden als hoge plafonds waar een verplichte goothoogte op 2,50 meter ligt. Wij hebben precies gekregen wat we bedoelden en ontzettend veel meer.’


SD + MM, juni 2013 

Project: Private house Uitdam 
Client: private 
  
  
  
  
  

the clients, after living in the house for about three months:

 

‘In the car back after our very first meeting with the architect discussing his first sketches we looked at each other, rather surprised. ‘There is not much to complain about, is there?’. Rien Korteknie had managed to answer all questions we had posed to him with our brief. From that moment on we actually only discussed details, and that we did a lot and very often.

 

We are impressed by the serious, unselfish attention we got from the beginning up to the very end of the process, whether we discussed design-issues or boring technical calculations. The meetings we had were always calm and adequate. Whenever necessary we organised meetings on site, and in between we made hundreds of phone-calls and sent each other just as many emails.

 

The result fits us like a glove. We asked for a modern but unpretentious timber house, spacious, light and with high, airy rooms. The house is cheerful and comforting; it fits to the village and the surrounding and offers optimal views to the outside and long vistas in the interior. Monumental without being over the top. Full of invisible sustainable installations and very well insulated. With cleverly accommodated high ceilings inside despite the obligatory height of 2,5 m for the gutter outside. We got exactly what we had in mind, and a lot more’ 


SD + MM, june 2013