18 | 05 | 2018

Korteknie Stuhlmacher Architecten i.s.m. MLA+ is geselecteerd voor de Brusselse Lebeau-Sablon prijsvraag

De organiserende partij, Immobel, zal het blok tussen Rue Lebeau, Rue de la Paille en Rue de Ruysbroeck ontwikkelen naar een 41,000 m² project met woningen, kantoren en winkels. Korteknie Stuhlmacher Architecten in samenwerking met MLA+ is geselecteerd als een van de 5 teams uit 39 gerenommeerde Europese bureaus om aan het masterplan en architectonische ontwerp te werken.

Het project is gelegen aan het Place du Grand Sablon, dichtbij de Koninklijke Bibliotheek van België en vijf minuten lopen vanaf het centrum. De omgeving biedt een bijzondere ontmoeting van erfgoed en een hoge dichtheid. Naast de toevoeging van nieuw programma, zal het Paille gebouw worden getransformeerd tot een kantoorpand rijk aan historische elementen. 

Door het samenbrengen van de disciplines van stedenbouw, architectuur een transformatie, is het een uitdagend en complex project. Korteknie Stuhlmacher Architecten en MLA+ zijn toegewijd om deze uitdaging aan te gaan en kijken ernaar uit samen aan het project te werken. 

180507 Brussel Lebeau Sablon2