Rieteijland Living Room

villa Rieteiland

woonwerkhuis op IJburg

Op het Kleine Rieteiland in Amsterdam IJburg is een aaneengesloten rij vrije kavels bestemd voor brede patiowoningen. Voor een gezin met thuiswerkende ouders en kleine kinderen hebben we een houten huis ontworpen met royale afmetingen en lichte meervoudig bruikbare ruimten.

locatie:Amsterdam IJburg, kleine Rieteiland
ontwerp:2007-2008
uitvoering:2008-2009
opdrachtgever:familie MvdS
constructeur:Pieters Bouwtechniek Utrecht, Jaap Dijks
aannemer:Jasper Kerkhofs, Christian Dörschug
fotografie:Jeroen vd Spek
Rieteijland Situation
Rieteijland Door 2
Rieteijland Window
Rieteijland Model 2
Rieteijland Model 1
Rieteijland Model 3
modelstudies

De begane grond wordt volledig ingenomen door de woonvertrekken. De zeer ruime, brede eetkeuken is georiënteerd op de patio aan de voorzijde van het huis. De eraan grenzende, eveneens grote, woon- en werkruimte kijkt uit op het water aan de achterkant. 

De bovenverdieping is als langgerekt smal volume bovenop de brede begane grond verdieping gezet en vult ongeveer de noordelijke helft van het oppervlak. Het andere onbebouwd gedeelte heeft dezelfde proporties als het volume en is ingericht als patio cq daktuin. De slaap- en badkamers op de verdieping hebben zodoende allen directe toegang naar buiten en zijn georiënteerd op het Zuiden. De patio is omsloten, zonnig en waarborgt de privacy van de vertrekken ernaast.

Rieteijland Floorplan 0
Rieteijland Floorplan 1

1 ingang/tuin
2 woonkamer
3 keuken
4 berging 
5 studio
6 slaapkamer
7 badkamer
8 dakterras

Rieteijland Corridor
Rieteijland Entry Open
Rieteijland Kitchen 3
Rieteijland Dining Room
Rieteijland Living Room 2

Het huis is een eenvoudige massiefhoutconstructie waarvan de wanden deels in het zicht zijn gebleven en deels zijn geschilderd. De vloeren zijn uitgevoerd als expressieve structuur van houten balken. Door de bovenlichten komen deze balken goed tot hun recht en bepalen in belangrijke mate het karakter van de ruimten.

Rieteijland Fassade Closed